Sigur nu știai asta! Alergiile – cauzate în principal de stres, de dietă dezechilibrată şi de stil de viaţă nesănătos

Sigur nu știai asta! Alergiile – cauzate în principal de stres, de dietă dezechilibrată şi de stil de viaţă nesănătos

Alergiile au devenit o modă printre bolile cu care se confruntă organismul uman în ziua de azi. La tot pasul cineva suferă de o alergie la ceva. Asta se întâmplă din cauza faptului că stilul nostru de viaţă s-a schimbat foarte mult faţă de acum 20 de ani, dieta alimentară este mai nesănătoasă, stilul de viaţă mai dezordonat şi toate acestea provoacă stres sistemului imunitar care, dezechilibrat, lasă loc alergiilor să se manifeste.

Ce sunt alergiile?

Alergia este o reactie de hipersensibilitate initiata prin mecanisme imunologice, sau cu alte cuvinte, alergia este raspunsul sistemului imunitar al organismului la substante inofensive in mod normal, cum ar fi polenuri, alimente si acarieni sau praful din casa. In timp ce la majoritatea oamenilor aceste substante (alergenii) nu prezinta nici o problema, la persoanele sensibile, sistemul imunitar le considera periculoase si reactioneza in consecinta.

 

Simptome 

Puteti dezvolta o alergie la orice varsta. Ceva ce nu v-a deranjat inainte va poate provoca brusc o reactie inadecvata. Felul in care reactioneaza organismul uman in fata alergenilor difera de la un om la altul. Astfel, alergiile sezoniere, de obicei provoaca reactii usoare cum ar fi: stranutul, lacrimarea ochilor, tusea  si cursul nasulului acestea fiind cateva reactii comune. Parul animalelor de companie poate cauza aceleasi simptome. Alte reactii ce pot aparea pe piele ar fi petele rosii insotite de mancarime.

 

Alergiile pot afecta, de asemenea, sistemul digestiv. Unele alimente si medicamente pot provoca dureri de stomac, greata, varsaturi si diaree .

Cel mai grav tip de reactie alergica, numita anafilaxie, poate fi fatala daca nu primiti ajutor imediat. Aceasta provoaca scaderea tensiunii arteriale,  inflamatia gatului sau prurit. Semnele mai includ probleme de respiratie, un puls slab si pierderea constientei.

 

Cum putem diagnostica alergia? 

Alergia se poate diagnostica prin teste de sange prin care se masoara cantitatea de anticorpi  specifici din sange. Cand ati intrat în contact cu un alergen, organismul produce anticorpi impotriva acestuia. Anticorpii fac ca celulele din corpul tau sa elibereze anumite substanțe chimice. Aceste substante chimice sunt cele ce cauzeaza simptomele alergice.

 

La Centrul Medical Binisan puteti efectua toata gama de analize medicale pentru diagnosticarea alergiilor, fie ele alimentare sau inhalatorii! Metodele folosite in cadrul Clinicii sunt cele mai performante la ora actuala, astfel incat putem identifica cu exactitate alergenul implicat in patologie.

 

 

Lasă un răspuns

Close Menu